Airconditioning installatie
0Op 18 november is onze reverse cycle ducted airconditiong geinstalleerd. Reverse cycle betekent dat het systeem zowel koelen als verwarmen kan en ducted houdt in dat er een centrale eenheid is en dat de koude of warme lucht via flexibele pijpen naar de individuele roosters in het plafond wordt geleid.
De dag voor de installatie werd al het materiaal al afgeleverd, en ik had zelf inmiddels een plateau van zes tegels gemaakt voor de buiten unit. Deze unit staat buiten tegen de muur van de home theatre.
Foto 1: Alle materialen voor de aircon opgestapelt in de garage.
Foto 2: Closeup van de centrale unit die boven het plafond geinstalleerd wordt.
Foto 3: Nog een keer de stapel met materialen voor de aircon.
Foto 4: Dit is de unit die buiten wordt geplaatst. Hij staat hier nog achter het huis.
Foto 5: Foto van het plateautje dat ik heb gemaakt van ‘afval’ tegels die de buren over hadden.
Foto 6: Closeup van een van de kleppen die de verschillende zones in het huis mogelijk maken. We hebben in totaal 8 zones in het huis die we individueel kunnen aan of uitzetten.
Foto 7: Dit is de electro motor die de klep open of dicht zet om een zone aan of uit te zetten.
Foto 8: Om de materialen makkelijk op de zolder te krijgen heeft de installateur 1 van de dakplaten verwijdert zodat alles via het dak naar binnen gebracht kan worden.
Foto 9: Hier zie je een van de installateurs op het dak om spullen naar binnen te brengen. Aan de rechterkant zie je ook onze TV antenne die we een maandje geleden geinstalleerd hebben.
Foto 10: Hier dragen ze de centrale unit naar het gat in het dak.
Foto 11: Alle materialen waren uitgespreid op onze rijbaan zodat alle pijpen makkelijk aan elkaar gezet konden worden.
Foto 12: De grote boor was noodzakelijk om twee gaten in de muur te boren voor de kabels van de aircon controller en de zone controller.
Foto 13: Er werden electriciteits kabels getrokken van de buiten unit, via het dak naar de meter box aan de andere kant van het huis.
Foto 14: Dit zijn de twee controllers aan de muur. De linker is voor de airconditioning zelf, aan/uit zetten, temperatuur regelen, timer zetten enz. en de rechter is de zone controller om de zones aan of uit te zetten.
Foto 15: De aircon is aangesloten op de electriciteit en op de onderste rij zie je de drie aardlek schakelaars voor de aircon.
Foto 16: Hier zie je de binnekant van de buiten unit. Er zit nog aardig wat electronica in.
Foto 17: De aircon wordt via een pomp gevuld met het gas dat gebruikt wordt om de lucht te koelen.
Foto 18: Rooster van de aircon in de computer kamer.
Foto 19: We hebben ook een rooster in onze badkamer laten zetten, dan is het ‘s winters niet zo koud in de badkamer.
Foto 20: Hier zie je het rooster in de gang naar de slaapkamers. Via dit rooster wordt de lucht uit het huis aangezogen en dan via de aircon gekoeld en weer terug in het huis geblazen.
Foto 21: Een rooster in de keuken, en eentje in de eetkamer. Er zit er ook nog eentje in zitkamer en die drie vormen samen 1 zone.
Foto 22:Β Dit is de hoofdschakelaar van de aircon die boven de buiten unit zit.
Foto 23: Een aantal technische details van de aircon.
Foto 24: De buiten unit zoals hij er nu bij staat.
Foto 25: Dit is hoe het er nu uitziet boven het plafond. Deze foto is genomen vanuit het zolderluik richting de voorkant van het huis. Aan de rechterkant zie je de centrale unit waar alle pijpen mee verbonden zijn die naar de individuele roosters leiden. Op de voorgrond zie je twee groten pijpen die de lucht aanzuigen via het rooster in de gang.
Foto 26: Dit is de verdeler aan de achter kant van het huis. Hier zijn de computer kamer, Sarah’s slaapkamer, onze slaap- en badkamer, en de eetkamer op aangesloten. De eetkamer is het enige rooster dat altijd open is. Dit is om te voorkomen dat iemand de aircon aanzet en alle zones afsluit en zo de boel op blaast.
Foto 27: Dit is de pijp naar onze slaapkamer en badkamer.
Foto 28: Hier nog een keer dezelfde verdeler aan de achterkant van het huis. Zoals je ziet heeft een van de aftakkingen geen motor om de klep open te zetten. Dit is het ‘altijd open’ rooster in de eetkamer. Je kunt de klep wel handmatig verder open of dicht zetten. De motoren zijn via een draad verbonden met de controller die bovenop de centrale unit ligt.
Foto 29: Dit is de centrale unit die met metalen strips aan de dakbalken is opgehangen om vibraties te verminderen. De linker kant zuigt de lucht aan terwijl via de rechter kant de lucht word uitgeblazen naar de plafond roosters.
Foto 30: Hier zie je hoe de metalen strips zijn bevestigd aan de dakbalken.
Foto 31: De controller waar alle motoren op aangesloten zijn ligt boven op de centrale unit.
Foto 32: Dit is de andere kant van de centrale unit waar de aansluiting zitten voor de electriciteit, aan- en afvoer van koel vloeistof/gas, afvoer van condens water en afvoer van de waterbak die onder de unit zit voor het geval deze lekt.
Foto 33: Nog een keer de aansluitingen van de centrale unit.
Foto 34: De pijpen voor de koelvloeistof/gas en electriciteit gaan hier naar de buiten unit.
Foto 35: Deze foto is genomen vanaf de voorkant van het huis richting de achterkant. Je ziet hier de tweede verdeler die lucht stuurt naar de keuken, zitkamer, theatre, activity en de twee overige slaapkamers.
Foto 36: Centrale unit nog een keer waar van rechts de lucht wordt aangezogen en via links de lucht weer wordt uitgeblazen.
Foto 37: Laatste foto laat de pijpen naar de activity en de slaapkamer naast Sarah’s slaapkamer zien, elk met hun eigen klep om de lucht toevoer te regelen.
Update – onze tuin
0Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst iets geplaatst heb, tijd voor een update dus.
Allereerst maar onze voortuin, er staan nu een paar planten in aan de voorkant en zijkant van het huis en het gras is wat bruiner geworden, vooral na de hete dagen van boven de 35 graden. De sprinklers mogen maar 1 dag per week aan omdat we een bijzonder droge winter gehad hebben en er een tekort aan water is. Je mag echter wel met de tuinslang zelf bij wateren. Dat heb ik afgelopen vrijdag dan ook maar gedaan, voor het gras volledig dood gaat. Vandaag hadden we gelukkig weer een klein beetje regen.
De achtertuin is nog steeds alleen maar zand en omdat we al een aantal andere dingen gekocht hebben (meer daar over later), moeten nog even kijken of er genoeg geld in de pot zit om de achtertuin te doen. We zijn in ieder geval bezig om te kijken of ik zelf de sprinklers kan installeren.
Foto 1-15: Deze foto’s heb ik eind september genomen toen het onkruid in volle bloei stond π
Foto 16: De tuin voor het huis met de planten aan de voorkant en zijkant. Deze foto’s zijn op 17 november genomen, inmiddels ziet het gras er iets bruiner uit.
Foto 17: Een shot van de hele voorkant van het huis. Aan de linkerkant van de rijbaan hebben we nog geen planten staan. De boom voor het huis doet het redelijk goed.
Foto 18: De struikjes aan de rechterkant van het huis.
Foto 19: De planten voor het huis.
Foto 20: Dit is de hoofdklep van het sprinkler systeem.
Foto 21: Aan de voorkant zijn de sprinklers ingedeelt in drie zones. Elke zone besproeit een ander deel van de tuin, en ze sproeien na elkaar, dus niet allemaal te gelijk om de water druk hoog te houden. De controller voor het sprinkler system ondersteunt zes zones, we kunnen achter het huis dus ook nog drie zones krijgen. Op deze foto zie de behuizingen van de drie kleppen voor de drie zones.
Foto 22: En onder elk deksel zit dus een apart klep om de toevoer van water aan of uit te zetten.
Foto 23: Hier zie je nog twee planten die in onze achtertuin staan.
Onze voortuin is aangelegd.
0Afgelopen week is onze voortuin aangelegd. Sprinkler systeem is geinstalleerd en gras is gelegd. Er staan helaas nog geen planten in de tuin, want het geld was op π
Foto’s:
Foto 1: Het huis is ook iets meer opgeruimd. De studeerkamer ziet er nu redelijk netjes uit.
Foto 2: De TV in de home theatre staat ook weer tegen de muur aan.
Foto 3: Hier zie je het gras en bloembed aan de rechterkant van de rijbaan (gezien vanuit de garage).
Foto 4: En dit is de tuin aan de andere kant van de rijbaan. Een beetje gras en twee bloembedden.
Foto 5: Een overzicht van de hele voortuin.
Foto 6: Laatste foto is genomen vanuit het portiek. Zoals je ziet liggen er nog vier tegels voor het portiek, kunnen we misschien wat potten op zetten.
Update
0Sinds m’n laatste entry zijn er weer een aantal dingen gebeurt. De coax en netwerk kabels zijn allemaal getrokken en de netwerk kabels zijn ook al in gebruik. We hebben de schutting met deur naast onze garage gekregen en we hebben wat meer dozen uitgepakt.
Foto’s:
Foto 1: Hier zie je de schutting naast de garage. De rechterkant is de deur.
Foto 2: Dit is onze postbus. Hij staat nu nog op wat stenen, maar hij moet nog op een paal komen.
Foto 3: De schotel voor onze satelliet TV (Foxtel).
Foto 4: De schutting naast de garage, nu van de andere kant gezien.
Foto 5: Onze zijtuin en alfresco. Zal voorlopig nog wel zand blijven.
Foto 6: Onze water heater hangt weer aan de muur.
Foto 7: Een van de wand dozen die ik geinstalleerd heb. Deze is in de studeer kamer met twee netwerk aansluitingen en een coax aansluiting.
Foto 8: Dit is het rack met patch paneel in de inbouw kast in de studeerkamer. Onze telefoon aansluiting heb ik ook in deze kast laten installeren zodat ik via het patch paneel een telefoon aansluiting kan creeren waar ik maar wil. De telefoon is nu aangesloten op een van de aansluitingen in de keuken.
Foto 9: Alle kabels netje afgewerkt en gelabeld.
Foto 10: Het patch paneel geinstalleerd in het rack.
Foto 11: Foto van de studeer kamer. Hier is het nog een beetje een rommeltje, het ziet er inmiddels wat opgeruimder uit.
Foto 12: De activity ziet er nu wat beter uit. De boeken staan weer op de planken. De twee boeken kasten die we in de eetkamer in het andere huis hadden staan, staan nu in de logeer kamer (De slaapkamer naast de WC).
Foto 13: Ze zijn afgelopen donderdag en vrijdag ook bezig geweest met het installeren van de reticulatie (sprinklers) voor de voorkant van het huis. Maandag beginnen ze met de aanleg van de tuin aan de voorkant. Het wordt vrij simpel, want we krijgen maar 3000 dollar van de ontwikkelaar voor het inrichten van de tuin en de reticulatie neemt een behoorlijk deel van dat bedrag in beslag. De groene dozen die je in de grond ziet beschermen de automatische kleppen die water door laten naar de diverse zones.
Foto 14: De witte box naast onze meter box bevat de controller voor het reticulatie system. Daar boven, aan de dakgoot, zit de regen sensor voor het systeem. Die zorgt ervoor dat de sprinklers niet aan gaan als het regent of als het net geregend heeft.
Foto 15: Dit is de controller van de binnenkant. Het is exact dezelfde als we op ons vorige adres hadden (alleen een ander merk), dus programmeren is niet al te moeilijk.
We zijn verhuisd!
0Door de drukte met de verhuizing heb ik niet veel tijd gehad om m’n blog te updaten, maar hier is weer een update van wat er gebeurt is de laatste paar dagen.
Afgelopen donderdag en vrijdag had ik vrij genomen en dat was wel nodig ook want we hadden nog aardig wat in te pakken. Donderdag zijn we dus voornamelijk bezig geweest met spullen inpakken en opruimen. Vrijdag was het dan zo ver, de verhuiswagen met twee man stond even na acht uur voor de deur om te beginnen met inladen van alle spullen. Het bleek al gauw dat niet alles in 1 keer in de vrachtwagen pastte en er moesten dus twee ritjes gemaakt wordt. Vrijdag middag rond half een was de tweede lading uitgepakt en was de meerderheid van onze spullen in het nieuwe huis.
We hadden nog geen tijd gehad om gordijn rails en rolgordijnen voor de ramen te hangen, dus de eerste nacht hebben we zonder gordijnen geslapen. Zaterdag zijn we nog een paar keer heen en weer gereden tussen het oude en nieuwe huis om nog wat losliggende spullen over te brengen en heb ik gordijn rails voor Sarah’s en onze slaapkamer gemaakt. Voor Sarah’s raam heb ik ook nog een rolgordijn geinstalleerd omdat de rails gebruikt wordt voor (paarse) vitrage.
Zondag ben ik voornamelijk bezig geweest met uitpakken en het huis wat op orde brengen.
Maandag ochtend kwamen de mensen van Foxtel om een nieuwe satelliet schotel op dak te zetten en aan te sluiten op onze TV in de home theatre. Dat duurde maar liefst tot een uur of twaalf in de middag. Daarna ben ik begonnen met het trekken van UTP kabels voor het netwerk en coax kabels voor de distributie van het TV signaal van onze toekomstige antenne op het dak. Dat duurde allemaal toch wat langer dan verwacht omdat ik veel in m’n eentje moest doen, en constant de ladder op en neer moest. De zolder is ook erg lastig om op te lopen, want je kunt alleen op de houten balken staan en niet op de gipsplaten die daar aan gespijkert zitten. Daarbij komt dan ook nog dat de kast waar alle kabels in uit komen (in mijn studeer kamer), vrij moeilijk te bereiken is omdat hij in een hoek zit waar de dakspanten naar beneden komen en het zit aan de buitenkant van het huis waar het dak dus het laagst is.
Ik heb maandagmiddag vijf netwerk kabels en 1 coax kabel getrokken (allemaal in m’n studeerkamer), maar dat was wel het moeilijkste gedeelte. De rest van de aansluitingen zijn voornamelijk 1 netwerk kabel en 1 coax kabel die ik dus in 1 keer door de buis in de muur kan trekken. Het enige waar het nog iets meer werk is, is de home theater waar ik nog twee coax kabels en vier netwerk kabels moet gaan trekken. Vooral het trekken van de netwerk kabels is extra werk omdat ik maar 1 doos met kabel heb en ik dus elke kabel apart moet trekken ipv 2 of 4 kabels tegelijk.
Donderdag wordt onze telefoon lijn overgezet, dus dan zijn we weer telefonisch bereikbaar. We moeten nu ook ADSL kunnen aanvragen, maar dat laat ik voorlopig nog maar even achterwege. We hebben nu een draadlose Wimax verbinding met internet en dat bevalt uitstekend. Download snelheden liggen zo tussen de 6 en 8 Mbit/sec en de upload snelheid zo rond de 1 Mbit/sec en dat is tot nu toe de snelste internet verbinding die we ooit gehad hebben.
Hier volgen wat foto’s van de afgelopen dagen.
Foto 1: Ons huis van de voorkant. We hebben nu een schutting naast het huis om de zijkant af te sluiten. Aan de andere kant van het huis komt en zelfde soort schutting, maar nu met een deur erin. Als het goed is wordt dat morgen geplaatst.
Foto 2: Woensdag is de fysieke telefoon lijn geinstalleerd in ons huis. Vanaf de straat is een kabel getrokken naar het grijze kastje wat je hier aan de muur ziet. Van daar uit gaat er een kabel naar binnen en naar een telefoon aansluit punt.
Foto 3: Helaas zat de buis waar de telefoon kabel door getrokken werd niet helemaal op de juiste plaast en omdat we al liquid limestone gestort hadden kon deze ook niet meer worden verplaatst. Gevolg was dat we aan de binnen kant van de garage nu een buis aan de muur hebben waardoor de telefoon kabel naar de zolder gaat. We hadden hiervoor een buis in de muur moeten laten installeren, of de dubbele muur gebruiken waar de electriciteits kabels ook door omhoog gaan. Dat laatste kon dus niet meer omdat de buis aan de buitenkant niet meer verplaatst kon worden.
Foto 4: We hebben ook onze afval bakken al gekregen. De bak met het gele deksel is voor recycle baar afval.
Foto 5: Een foto van de zitkamer zoals die er nu uitziet. Aan de rechter zijkant zie je nog een stukje van onze gehuurde piano. Sarah zit sinds een paar weken op piano les.
Foto 6: Het eetkamer gedeelte met onze hangende lamp boven de eet tafel.
Foto 7: TV in de home theatre voordat Foxtel aangesloten werd.
Foto 8: Foto van de keuken, nu met koelkast en magnetron.
Foto 9: Sarah’s paars/roze kamer
Foto 10: Sarah’s lamp
Foto 11: Mijn studeerkamer is nog een beetje een chaos, alhoewel het al een stuk beter is dan in het begin. Alle computers zijn in ieder geval weer aangesloten.
Foto 12: Een van de netwerk/antenne aansluiting in de studeer kamer. Deze heeft twee netwerk aansluitingen en 1 TV aansluiting.
Foto 13: Dit is de bovenste plank van de inbouw kast in de studeer kamer. Ik heb een gat geboord in het plafond en hier komen alle kabels uit. Hier komt ook het cabinet in te staan met het patch paneel (waar alle netwerk aansluitingen op uit komen). Alle coax kabels komen hier ook uit en worden dan via een splitter verdeelt. De witte box is het draadloze Wimax modem voor onze internet verbinding.
Foto 14: Dit is het professionele computer rack met het patch paneel boven op. Deze komt dus in de kast, en de netwerk apparatuur wordt hierin geinstalleerd.
Foto 15: Onze slaapkamer met ons bed. Er blijkt nog ruim voldoende ruimte achter het bed, ik had verwacht dat het smaller zou zijn. Valt weer mee dus.
Foto 16: Dit is de kast in mijn gedeelte van onze inloop kast. Nieuwe gekocht bij IKEA. Kathryn heeft eenzelfde kast aan de andere kant, met een iets andere indeling.
Foto 17: Dit is de kamer naast Sarah’s kamer en die wordt gebruikt als opslag ruimte π
Foto 18: De activity is nog een beetje een rommeltje. We zijn er nog niet helemaal over uit hoe we het in gaan richten.
Foto 19: Dit is de logeer kamer waar nu nog een hoop lege dozen in staan.
Foto 20: Nog een foto van onze zitkamer, vanavond genomen, nu met de plafond verlichting aan.
Foto 21: Foto vanuit de zitkamer richting de keuken.
Foto 22: Onze home theatre na de installatie van Foxtel. Ik heb het TV meubel nog niet weer terug geschoven tegen de muur want ik wil eerst nog de rest van de kabels trekken.
Foto 23: Onze twee ‘Lazy Boys” met aan de rechterkant m’n home trainer. We hebben momenteel papieren gordijnen er voor hangen totdat de eigenlijke rolgordijnen op maat gemaakt zijn.
Foto 24: Home theatre gezien vanuit een andere hoek.
Plinten en kasten
0Vanavond nog weer bezig geweest met de plinten. Nog een paar stukjes zagen en lijmen en dan zitten alle plinten aan de muur. We hebben zaterdag ook twee kasten gekocht bij IKEA voor onze inloop kast, dus vanavond maar begonnen om eentje in elkaar te zetten.
Morgen wordt als het goed is onze telefoon lijn geinstalleerd.
En hier volgen wat foto’s van de afgelopen dagen.
Foto 1: De plinten in de woonkamer. De kleuren passen goed bij elkaar vind ik.
Foto 2: Tapijt in slaapkamer 2. Kleur past goed bij de kleur van de muren.
Foto 3: Plinten in de activity.
Foto 4: Plinten in de hal naar de slaapkamers.
Foto 5: Tapijt in Sarah’s slaapkamer. Niet echt geweldig passend bij de paarse muren, maar ze moet het er maar mee doen π
Foto 6: Tapijt in onze slaapkamer.
Foto 7: Tapijt in onze inloop kast.
Foto 8: Tapijt in de home theatre.
Foto 9: Home theatre van binnen uit gezien met de deuren gesloten.
Foto 10: Hier heb ik alle plinten gezaagd. Decoupeer zaag geleend van Allen. De zaag heeft een heel handige feature, er zit een laser straal voorop. Die schijnt naar voren in een rechte lijn en zo is het heel makkelijk om recht te zagen.
Foto 11: Foto van onze rijbaan. Die blijft nog gesloten voor verkeer tot zaterdag.
Foto 12: En als laatste nog een foto van onze alfresco met achtertuin.
Liquid Limestone, plinten en vloerbedekking
0Zaterdag is onze rijbaan en portiek van liquid limestone voorzien. Hoeven we dus eindelijk niet meer door het zand te lopen om in ons huis te komen. Zaterdag hebben we ook onze plinten gekocht en ben ik begonnen met het installeren daarvan. Dat betekent dus op maat zagen waar nodig en dan vastlijmen aan de muur. Duurt toch allemaal iets langer dan gedacht en ik heb zaterdag alleen maar twee complete lengtes (1 plint is 3.6 meter) en 1 kortere plint aan de muren in de woonkamer bevestigd.
Zondag het grootste deel van de dag bezig geweest met de plinten en ik heb bijna alles op maat gezaagd. De mensen die de limestone gestort hadden waren er ‘s middags weer om een beschermende laag aan te brengen.
Vandaag (maandag) zijn alle slaapkamers en de home theatre van tapijt voorzien en nu is ons huis dus volledig voorzien van alle vloeren. Ik heb verder vandaag nog weer een aantal plinten aan de muur geplakt. Ongeveer 70% is nu klaar, alleen nog wat kleinere stukken zagen en aan de muur plakken.
Verder ben ik van plan zelf alle netwerk en coax bekabeling in het huis aan te leggen en de materialen daarvoor zijn vandaag verzonden en die hoop ik dus in de loop van de week te ontvangen, ik moet alleen nog zien wanneer ik tijd heb omdat allemaal te installeren, waarschijnlijk pas na dat we verhuist zijn.
Ik heb nog wel weer wat foto’s gemaakt, maar ik kan momenteel onze camera niet vinden. Misschien hebben we hem in ons andere huis laten liggen, dus nog even geen foto’s.
Laminaat klaar, liquid limestone half klaar.
0Gisteren is de rest van de laminaat vloer gelegd. Omdat we zelf de plinten gaan doen, is op sommige plekken de afwerk lijst nog niet vast gelijmd, dat moeten we dus ook zelf doen. Dit weekend kunnen we hopelijk de plinten installeren.
Vandaag hebben we ook het eerste gedeelte van de liquid limestone rondom het huis gekregen. De achterkant en zijkant zijn klaar, morgen wordt de voorkant gedaan en zondag wordt het afgewerkt met een ‘sealer’ om het te beschermen.
Foto’s van gisteren en vandaag:
Foto 1: Laminaat vloer bij de ingang van de home theatre. Het ‘einde’ van de vloer is afgewerkt met een metalen strip.
Foto 2: Laminaat in de keuken, nu met de houten lijst rondom de keuken kastjes.
Foto 3: Keuken eiland met houten lijst rondom.
Foto 4: Activity voorzien van laminaat. Hier komen dus nog plinten.
Foto 5: Laminaat in de hal naar de slaapkamers.
Foto 6: En ook in de kast in de hal ligt laminaat.
Foto 7: Vandaag is de liquid limestone (een soort beton) gestort. Hier zie je het pad naast de garage.
Foto 8: Hier kun je het pad naar de alfresco en de alfresco zelf zien.
Foto 9: Ze zijn nog bezig met de rijbaan. Morgen wordt daar de liquid limestone gestort. We moeten om half zesΒ morgen vroeg al bij het huis zijn om de garage deur te openen, want ze hebben daar een aantal spullen in gestald.
Foto 10: Hier zijn de mensen nog bezig met het voorbereiden van de rijbaan en het pad naar de voordeur. De boom op de voorgrond hebben we een meter of zo opzij gezet zodat we nu een rechte rijbaan krijgen.
Foto 11: Hier zie je het pad achter het huis.
Foto 12: Pad naast het huis bij onze slaapkamer.
Foto 13: Liquid limestone in onze alfresco.
Foto 14: Het pad bij de berging en naast de garage.
Foto 15: En hier nog een keer de alfresco. De lijnen hebben ze er later in aangebracht zodat het lijkt alsof er grote tegels gelegd zijn
Schilderwerk klaar en leggen van laminaat gestart.
0Gisteren is onze schilder weer geweest om de tweede laag verf aan te brengen in de betegelde ruimtes en dat betekent dat het hele huis nu van binnen geschildert is. Vandaag is onze laminaat legger begonnen met het leggen van ons laminaat π Hij verwacht morgen alles al klaar te hebben, 1 dag eerder dan verwacht. Vrijdag wordt dan begonnen met de ‘liquid limestone’ rondom ons huis.
Foto’s van gisteren en vandaag:
Foto 1: De berging met de tweede laag verf.
Foto 2: Sarah’s badkamer compleet geschildert en het hand doek rack hangt er ook weer.
Foto 3: Onze badkamer met tweede laag verf
Foto 4: De wastafels in onze badkamer
Foto 5: De douche cabine in onze badkamer
Foto 6: Laminaat vloer gezien vanuit de hal bij de voordeur.
Foto 7: Laminaat vloer bij de voordeur.
Foto 8: Laminaat vloer in de keuken. De vloer heeft een iets grijze tint, past beter bij de grijze keuken kastjes die we hebben.
Foto 9: De woonkamer met laminaat. Er moet nog een klein stukje in het zit gedeelte gedaan worden en de laatste plank langs de muur moet nog gelegd worden.
Foto 10: Foto vanuit de zitkamer richting de keuken, kun je goed zien hoe het eruit komt te zien. We hebben op het laatste moment toch nog besloten om plinten langs de muren te maken waar we laminaat krijgen. De gedeelten waar geen plint komt, zoals bij de keuken kastjes en rondom het hele keuken eiland, krijgt een houten lijst als afwerking. De slaapkamer krijgen voorlopig nog geen plinten.
Foto 11: De laminaat vloer is van Kaindl, een Oostenrijks merk, vandaar dat er ook Duits op de verpakking staat. Er zit maar lieftst 30 jaar garantie op de vloer. Ik denk echter niet dat we hier 30 jaar blijven wonen π
Foto 12: De onderlaag is al gelegd in de activity, morgen wordt de rest van het laminaat dan gelegd, samen met de houten lijst voor de afwerking (waar geen plinten komen). De plinten gaan we zelf kopen bij Bunnings (een grote doe-het-zelf zaak) en ook zelf installeren. Hier een link met wat info over de plinten die we gaan gebruiken: http://www.nuwoodproducts.com.au/
Meer licht en kleur
0Ook vandaag zijn de electricien en de schilder weer bezig geweest. Het schilderwerk is nu bijna klaar, overal zit nu kleur op de muren, alleen de betegelde ruimtes moeten nog een tweede laag verf krijgen en dat gebeurt waarschijnlijk volgende week zaterdag, want de schilder heeft het erg druk met andere klussen deze week.
De electricien heeft alle lichten geinstalleerd behalve de lichten voor de alfresco. Zodra de dimmers zijn gearriveerd worden die geinstalleerd samen met de lichten in de alfresco en dat zal ergens begin volgende week zijn.
Volgende week woensdag tot vrijdag wordt onze laminaat vloer gelegd.
Nog een aantal foto’s die we vandaag genomen hebben.
Foto 1: Het portiek met de buiten verlichting geinstalleerd.
Foto 2: Close up van een van de lampen.
Foto 3: De muren in de zitkamer hebben allemaal hun tweede laag verf gekregen.
Foto 4: De dubbele TL balk in de garage.
Foto 5: De twee enkele TL balken in de garage
Foto 6: De groene muur in de home theatre, de verf is nog een beetje nat.
Foto 7: Close up van de muur lamp in de home theatre
Foto 8: Nog een foto van de woonkamer, deze is rond kwart voor zes genomen toen het een beetje begon te schemeren, en nu kun je beter zien hoeveel licht de vier spotjes geven.
Foto 9: De verlichting in de keuken. Hier hebben we 6 spotjes, dus licht genoeg dacht ik.
Foto 10: Hier zie je onze eetkamer lamp. Van deΒ hangende lampen is er nog maar eentje compleet, de rest moet het glazen omhulsel nog krijgen en de 25W halogeen lamp, maar dat doen we later om te voorkomen dat mensen er per ongeluk tegen aan lopen en het glas breken. In het bovenste gedeelte zitten dus paars/blauwe LED’s en in de hangende lampen zitten ook nog een aantal van diezelfde LED’s met 1 witte halogeen lamp. Met de afstands bediening kun je of alleen de LED’s aan doen, of alleen de halogeen lampen of beide.
Foto 11: Een closeup van het bovenste gedeelte van de lamp met de paars/blauwe LED’s.
Foto 12: De activity met 4 plafond spotjes, ook meer dan genoeg licht hier.
Foto 13: Sarah’s badkamer met de eerste laag verf.
Foto 14: Onze badkamer met de eerste laag verf.
Foto 15: De berging met de eerste laag verf.